Recenze: Platinum Mountain Resort & Spa v Szklarska Poręba

Už to chtělo nějakou menší dovolenou nebo prostě na chvíli vypnout, jelikož posledního půl roku to bylo fakt šílený. V první polovině června 2024 jsem tedy přemýšlel, kam vyrazit, kde mi kamarád doporučil navštívit Polsko, přesněji okolí Jelenia Góra.

Takže co, Slevomat, najít ubytování a hurá na výlet. Mezi prvními a nejlépe hodnocenými jsem našel právě Platinum Mountain Resort & Spa, kde jsem po chvíli usoudil, že se mi nechce hledat nic dalšího, tak to prostě vezmu a vyrazím.

Lokalita

Hotel se nachází poblíž Jelenia Góra (kam jsem původně chtěl jet), přesněji v horském městěčku Szklarska Poręba. Na první pohled menší městečko, kam lze všude dojít pěšky a v podstatě tam nic nechybí. Je tam fakt hodně restaurací, různých podniků i dokonce nějaké atrakce – byla tam myslím bobová dráha, lanové centrum a skály. Všude lze dojít za cca 15 minut.

Město není nikterak velké, všude lze dojít do pár minut. Na hlavní třídě je fakt hodně restaurací a obchodů, kde mi uličky vzdáleně připomněly Český Krumlov.

Lokalita je tedy naprosto vyhovující a není co vytknout. Dokonce i v okolí je dost míst, kam se dá vyrazit na výlet. Vše bylo v dojezdové vzdálenosti – byl jsem autem. Každopádně, na víkend či prodloužený víkend optimal, na více dní bych se tam už asi nudil a ležel bych spíše u bazénu či ve wellness.

Parkování

Resort disponuje fakt velkým parkovištěm, které je placené plus lze parkovat i v podzemních garážích. Já osobně parkoval přímo před apartmánem, jelikož lze popojíždět po celém areálu. Parkovné mě pak vyšlo okolo 500 Kč za asi 2 dny.

Vzhled okolí

Jelikož jde o resort, tak je tam jeden velký centrální hotel a poté několik dalších baráků, kde se lze ubytovat. Uprostřed byl bazén a nějaké hřiště pro děti. Osobně se mi tam dost líbilo, jak uvnitř hotelu, tak i užší okolí, čili zde asi opět není co vytknout.

Vybavení hotelu

Tenhle resort jsem si zvolil hlavně kvůli wellness, které mě celkem překvapilo. Jsem zvyklý na Infinit Maximus v Brně, který určitě vypadá líp, má více saun apod, ale i tak to bylo celkem dost vyhovující. Je zde velký bazén, několik vířivek a asi 4 nebo 5 saun + pára. Jediné, co mi chybělo, tak bylo ochlazovací jezírko či bazének. Zároveň by mohli trochu upravit otevírací dobu, jelikož restaurace v resortu zavíraly ve 22:00, stejně tak, jako wellness, což mi přijde škoda. Člověk tak musí dost šachovat a plánovat, v kolik se jít najíst, v kolik do wellness a v kolik se vrátit z výletu. Možná bych ještě zmínil, že rituály v saunách měly zpoplatněné, což trochu nechápu proč, ale dejme tomu.

Dále je v hotelu nějaká herna, kde jsem nebyl, pak gym, tam jsem taky nebyl a pak myslím nějaký dětský koutek, kde dělali pro děti aktivity.

Vzhled hotelu a pokojů

Hotel má celkově moderní vzhled, což dost preferuji. Klasický pokoj nedokážu ohodnotit, jelikož jsme dostali apartmán – vloudila se jim asi chybička, kde neměli volný pokoj, tak nám dali fakt gigantický apartmán.

Daný apartmán byl fakt velký, měl velkou chodbu, velký obývák s telkou, gaučem a terasou, pak celkem velkou ložnici s druhou terasou a nakonec takovou normální koupelnu. Byla tam i varná deska s nádobím na vaření.

Co se pokoje týče, určitě bych uvítal například Netflix či něco podobného na televizi, ale to není standardem snad na žádném hotelu. Co se vzhledu samotného pokoje týče, už jsem byl v hezčím hotelu, ale to je spíše otázka nějakých osobních preferencí a detailů. Osobně bych vzhledu dal tak 7 – 8 bodů a díky obrovskému prostoru bych spíš těch 8 bodů.

Co mi však přišlo naprd, tak byly postele. Moc mi nevyhovoval polštář a když se člověk opřel o čelo postele, tak postel odjížděla pryč, což byla celkem otrava. Je to problém hlavně v případě, když se chce člověk večer podívat v posteli například na film. Já vím, toto je skoro na všech hotelech, ale zde postel odjížděla pryč skoro sama. 😀 Každopádně, určitě to není něco, proč bych tento hotel nenavštívil znovu.

Jídlo

Snídaně zde byly super. Bylo toho tam fakt hodně a určitě bylo z čeho vybírat. Celkem mě překvapily dobré a vzdušné lívance, které jsem si poléval nějakým ovocným přelivem. Dokonce i kafe se tam dalo pít. 🙂

Restaurace

V resortu byly tři restaurace, jedna klasická, jedna řecká a italská. Navštívil jsem tu italskou, kde jsem si dával špagety carbonara, kde bych dal hodnocení okolo 8.5 za jídlo a tak 8 – 8.5 za vzhled restaurace.

Řecká restaurace byla sice tématická, ale ta se mi až tolik nelíbila. Neurazí, ale znovu bych šel raději do té italské či nějaké další. Co se týče jídla, tak to nebylo špatné, ale asi nejsem fanda řecké kuchyně, kde jsem si dával nějaké hovězí maso s hranolkami, zeleninou a salátem tzatziki. Jídlu bych dal tak 7 a restauraci taky tak 7.

Závěrem

Osobně si myslím, že tento hotel je dobrou volbou. V podstatě jsem nenašel žádné zásadní nedostatky, kde vše bylo v pořádku od jídla, přes pokoje, až po personál. 

Když to tak nějak shrnu, tak za dané peníze, kde jsem platil okolo 7000 Kč (+ 500 Kč parkovné) za dvě noci pro dvě osoby (pouze se snídaní) s neomezeným wellness, mi to přijde celkem dost v pohodě. Kolikrát jsem platil za hotel stejnou částku, kde nebyl žádný wellness, žádné vybavení a snídaně byly tragické. V porovnání jde tedy o top ubytko.

Celkově bych dal hotelu tak 8.5 – 9 bodů, avšak netuším, co by měli ještě zlepšit, abych jim dal 10. Možná udělat pokoje ještě více luxusní, aby člověk měl větší “wow efekt”, ale to by zase už neodpovídalo dané ceně. No, když sem pojedete, určitě nebudete litovat. 🙂

1300 975 Adam Pražan

Adam Pražan

Tvořím weby, reklamy a dělám komplexní marketing. Specializuji se na menší lokální projekty, kterým pomáhám od A do Z. Podniká se semnou dobře. Jsem přátelský, zodpovědný, samostatný a držím dohodnutou cenu.

All stories by : Adam Pražan

Leave a Reply