Vybudoval jsem vlastní firmu od píky, díky které chápu, jak funguje business.

Mám reálné zkušenosti s vedením firmy a cashflow

Častý problém

Velmi často chybí někdo kompetentní, kdo by projekt řídil. Jednotliví specialisté jsou zaujetí pro svojí činnost, ale projekt potřebuje synergii.

Zodpovědnost

K dispozici jsem téměř neustále. Můj zdravý životní styl spolu se sebedisciplínou jistě oceníte. Není totiž nic horšího, než když freelancer vyhoří či prokrastinuje a vy ho musíte neustále urgovat.

Vyžaduji

Zodpovědné klienty, kteří mají chuť pracovat. V opačném případě ruším spolupráci. Nabízím totiž exkluzivitu, nerad plýtvám svým časem i svým know how.

Úspěch firmy mě nenaplňuje, rád rozvíjím nové malé projekty.

Proč?

Má hlavní firma je fajn, ale není to něco, co by mě přímo naplňovalo. Baví mě totiž vymýšlet nové projekty a stavět je od píky. Rád si dělám rozhled a taky jsem rád neustále v pohybu.

Můj příběh

“A právě díky tomu všemu dokážu přemýšlet o businessu jinak, než freelancer, který si udělá online kurz.”

 

Vše začalo už na střední škole ve druháku. V této době jsem začal aktivně cvičit, kde se ze mě pomalu začala stávat chodící poradna ohledně stravy a cvičení samotného. Postupem času jsem získal cenné kvantum informací a know-how, které jsem začal prodávat svým tehdejším klientům.

 

O chvíli později jsem namísto školních výletů seděl doma u počítače a tvořil automatizovaný “systém” na tvorbu jídelníčků a receptů, což mělo být alfou omegou mého podnikání. Mělo to fungovat na bázi, že klient vyplní tělesné parametry, způsob života, zaměstnání, alergie a následně mu můj systém doporučí co jíst, kolik čeho jíst a co si z daných surovin může uvařit.

 

Po dvou letech jsem začal zjišťovat, že tudy cesta nevede. Jednoduše mě to tolik nenaplňovalo a z fitness se stal celkem mainstream, takže už jen proto mě to přestalo bavit. Chtělo to tedy něco nového, něco většího.

 

Ve čtvrťáku jsem tedy začal tvořit novou firmu, která vznikla vzápětí. Díky předešlým zkušenostem jsem dostal nápad na výrobu oříškových másel. Klasika začátky, jak je asi znáte z jiných firem. Vše začalo doma. Sklad ořechů v ložnici rodičů a výrobna v kuchyni. Konečné produkty jsem rozvážel na kole po Svitavách a začal si tvořit základnu zákazníků. 

 

Tímto stylem jsem válčil zhruba půl roku, kde toho už začalo být tolik, že jsem si zařídil vlastní provozovnu a živnost. V této době jsem ještě studoval na vysoké škole, ale po chvíli jsem ještě v prváku odešel. Ne, že bych vyloženě nebyl studijní typ, jen nemám rád ten retail. Rád se vše naučím sám, rád si vše sám osahám, rád se sám spálím a rád kriticky nad věcí přemýšlím. Toto mi, bohužel, škola neumožnila.

 

Po zhruba dvou letech jsme se rozrostli tak, že jsme se museli přestěhovat do většího. Zároveň jsem celý projekt přesunul na právnickou osobu. Firma od té doby neustále roste. Meziročně se zvětšíme zhruba dvojnásobně.

 

Moje firma mi dala neskutečně moc vědomostí. Nespočítám na prstech, kolikrát jsem se spálil a kolik mě to stálo financí. Ani nezmiňuji to, jak mě konkurenční firma připravila o původní název “Nuttamix” a já musel celou obchodní značku přejmenovat.

 

Nyní to bude pět let od oficiálního začátku podnikání a jelikož nerad stojím na jednom místě a zároveň mám rád širší obzor, tak jsem začal poskytovat své know-how a služby dalším podnikatelům a firmám. Za tu chvíli jsem hned několik klientů vytáhnul z “průserů” a podílel se například na rozvoji, dnes již největšího v ČR, eshopu s koberci.

Píšu i články

Nejen o projektech a práci, ale i o životě.
Správný mindset a zdraví je totiž u malých podnikatelů klíčové.