O mně

Vybudoval jsem vlastní firmu, díky které chápu, jak funguje business.

Moje práce v číslech

Za těch pár let podnikání se mi to nastřádalo. Neoficiálně jsem začal podnikat již na střední škole ve druháku. O dva roky později, v roce 2016 během maturity, jsem si založil živnost a začal se marketingu věnovat naplno.

0

Spokojených klientů

Za posledních 6 let fungování jsem odbavil přes 90 klientů. Někde to byla jednorázovka, někde pouze konzultace, někde spolupráce trvá ještě dnes.

0

Velcí klienti

Klienti, kteří se mohou pyšnit milionovými obraty. Byla to dlouhá cesta, ale společně jsme to zvládnuli.

0

Hodin měsíčně

Pro své klienty se snažím udělat první poslední, což se odráží v mé pracovní době. Běžně pracuji okolo 200 hodin měsíčně.

1 000 000 Kč z vlastní kapsy

Žádné kecy okolo a slibování nereálných čísel. Žádné testování na klientech, kde se peníze klientů utrácí snáz. Založil jsem výrobní firmu na oříškové krémy, kde si vše testuji. Jen za Q4 2022 jsem utratil z vlastní kapsy skoro 1 000 000 Kč na reklamách s dobrou návratností. Níže je printscreen z Business manageru.

SEO Případová studie

Testovací blog o chovu potkanů, který je postavený na Shoptetu. Na tomto blogu dělám případovou studii, kde testuji efektivitu klíčové analýzy, psaní článků a zároveň technické náležitosti Shoptetu.

Můj příběh

“A právě díky tomu všemu dokážu přemýšlet o businessu jinak, než freelancer, který si udělá online kurz.”

Vše začalo už na střední škole ve druháku. V této době jsem začal aktivně cvičit, kde se ze mě pomalu začala stávat chodící poradna ohledně stravy a cvičení samotného. Postupem času jsem získal cenné kvantum informací a know-how, které jsem začal prodávat svým tehdejším klientům.

O chvíli později jsem namísto školních výletů seděl doma u počítače a tvořil automatizovaný “systém” na tvorbu jídelníčků a receptů, což mělo být alfou omegou mého podnikání. Mělo to fungovat na bázi, že klient vyplní tělesné parametry, způsob života, zaměstnání, alergie a následně mu můj systém doporučí co jíst, kolik čeho jíst a co si z daných surovin může uvařit.

Ve čtvrťáku jsem tedy začal tvořit novou firmu, která vznikla vzápětí. Díky předešlým zkušenostem jsem dostal nápad na výrobu oříškových másel. Klasika začátky, jak je asi znáte z jiných firem. Vše začalo doma. Sklad ořechů v ložnici rodičů a výrobna v kuchyni. Konečné produkty jsem rozvážel na kole po Svitavách a začal si tvořit základnu zákazníků.

Tímto stylem jsem válčil zhruba půl roku, kde toho už začalo být tolik, že jsem si zařídil vlastní provozovnu a živnost. V této době jsem ještě studoval na vysoké škole, ale po chvíli jsem ještě v prváku odešel. Ne, že bych vyloženě nebyl studijní typ, jen nemám rád ten retail. Rád se vše naučím sám, rád si vše sám osahám, rád se sám spálím a rád kriticky nad věcí přemýšlím. Toto mi, bohužel, škola neumožnila.

Po zhruba dvou letech jsme se rozrostli tak, že jsme se museli přestěhovat do většího. Zároveň jsem celý projekt přesunul na právnickou osobu. Firma od té doby neustále roste. Meziročně se zvětšíme zhruba dvojnásobně.

Moje firma mi dala neskutečně moc vědomostí. Nespočítám na prstech, kolikrát jsem se spálil a kolik mě to stálo financí. Ani nezmiňuji to, jak mě konkurenční firma připravila o původní název “Nuttamix” a já musel celou obchodní značku přejmenovat.

Nyní to bude pět let od oficiálního začátku podnikání a jelikož nerad stojím na jednom místě a zároveň mám rád širší obzor, tak jsem začal poskytovat své know-how a služby dalším podnikatelům a firmám. Za tu chvíli jsem hned několik klientů vytáhnul z “průserů” a podílel se například na rozvoji, dnes již největšího v ČR, eshopu s koberci.